Reset Password

Vaši rezultati pretrage

Dani grada Slunja 2019

10. prosinca 2019. by slrastoke

Prvi događaji su bili sportskog karaktera, pa je tako 2. kolovoza od 16 sati na prostoru kuglane Šanac u Lumbardeniku održan kuglački turnir, a u 18 sati u prostoru DVD-a Slunj odvila se Sportsko-edukativna manifestacija za djecu ˝Sportski ujedinjeni u zdravlju˝ .

Tom prigodom okupili su se sportski klubovi i udruge s područja grada Slunja: Gradsko društvo Crvenog križa Slunj, DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj sa ciljem da djeci ukažu na aktivnije bavljenje sportom radi zdravijeg načina života od najmanje dobi. Isti dan se održao Humanitarni nogometni turnir na igralištu s umjetnom travom za dječaka Davida Mikšića, te je Slunj opet pokazao veliko? kada je u pitanju humanitarna akcija, a svi zaljubljenici u vožnju biciklom sudjelovali su na tradicionalnoj natjecateljskoj biciklijadi koja se održala 03. kolovoza.?♀️?♀️⚽? Tradicija se u Slunju njeguje i čini turističku ponudu. te se tako 03. i 04. kolovoza održao ˝Izložbeni korzo˝.

U dva dana održan je bogato kulturno-umjetnički i zabavni program. U gradskom parku posjetitelji su mogli uživati u domaćim proizvodima na brojnim štandovima, tradicionalnim plesovima, radionicama za djecu i dramskom programu. Održana je i tradicionalna natjecateljska biciklijada u sklopu Dana grada Slunja. U subotu su na pozornici nastupile dječje folklorne skupine, klapa Slunjanke, mješovita pjevačka skupina Lovor KUD-a Korane, a u nedjelju odrasle folklorne skupine.

U nedjelju je održano i natjecanje u pečenju masnice pod nazivom ˝najmasničar˝ grada Slunja, a prvo mjesto je osvojila Anka Magdić. Svi posjetitelji su mogli kušati ispečene masnice, a grad Slunj je počastio sve prisutne besplatnim grahom. Na prostoru bivše vojarne Kneje glavne zvijezde večeri su bili Tomislav Bralić i ˝Klapa Intrade˝, a nastupili su još ˝Boss band˝, Jure & Filip, Luda noć i stare ploče – festival ˝Vrijeme vinila˝???♀️? Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u 06:00 krenula je hodnja ˝Putevima Oluje´95˝ od Kamenice do Slunja, te su hrvatski branitelji položili vijenac i upalili svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima.

Isti dan se održala tradicionalna manifestacija ˝Brđanijada˝ u kojoj ste mogli vidjeti mnoštvo zanimljivih igara. Proslava Dana grada Slunja započela je misom zahvalnicom, te je nakon toga održana svečana sjednica Gradskog vijeća u kojoj je potpisana povelja prijateljstva Slunja i Cerne.✍?

Najbolje trenutke možete pogledati u našoj Facebook galeriji