Reset Password

Vaši rezultati pretrage
15. svibnja 2024.

Pjesnička šetnja: aktivnost prilagođena slijepim i slabovidnim osobama

Upoznajte Slunj kroz poeziju i priče. Prošećite se u društvu pjesnika i zaljubljenika u prirodne ljepote Rastoka, Slunjanina Branka Pejnovića. Ova aktivnost posebno je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, besplatna je i svi su dobrodošli.

Photo credit: Vedran Božićević

Photo credit: Vedran Božićević

U četvrtak, 23. svibnja 2024. godine, s početkom u 11:00 sati te u subotu, 08. lipnja 2024. godine, s početkom u 17:00 sati, Turistička zajednica grada Slunja organizira pjesničku šetnju u Slunju, u Rastokama.

Branko Pejnović, novinar je i pisac koji inspiraciju za pisanje pjesama pronalazi u svojim Rastokama, golubovima i prirodnim ljepotama Slunja. Kroz kazivanje pjesama Vesen Parun, Ratka Zvrke i Dobriše Cesarića te svoje priče, u Pjesničkoj šetnji dočarat će Slunj i život u Rastokama iz doba svoje mladosti. Osnivač je i voditelj udruge “Društvo prijatelja prirodnih ljepota Slunja i Rastoka”, u čijem je nakladništvu izdana i poznata fotomonografija Rastoke. Tijekom svog života je oslijepio. Do sada je objavio dvije knjige pjesama: ˝Rastočka balada˝ (1999.) i ˝Rastočeni zavičaj˝ (2004.). Autor je devet dokumentarih filmova, od toga četiri o Slunju.

Ova šetnja provodi se u suradnji s Udrugom slijepih Karlovačke županije. Tijekom šetnje bit će korištene interpretativne ploče postavljene u sklopu projekta Vodene tajne Slunja, u svrhu taktilne identifikacije predmeta, tj. prostora. Turistička zajednica grada Slunja, zajedno s Javnom ustanovom Natura Viva, bila je partner u provođenju projekta, čiji je glavni nositelj bio Grad Slunj. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sudjelovanje u šetnji nije potrebna prethodna prijava, dovoljna je dobra volja. Za više informacija kontaktirajte Turističku zajednicu grada Slunja putem e-maila: info@slunj-rastoke.hr ili putem mobitela 098 460 645.

 

Pjesnička šetnja

Category: Novosti
Share