Reset Password

Vaši rezultati pretrage
24. kolovoza 2022.

Štrudlafest

Dobrodošli u Jaškovo, selo štrudle! Dobrodošli na Štrudlafest!

Jaškovo se 2015. godine upisalo na kartu svijeta postavljanjem novog Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu na svijetu. Štrudla je postala prepoznatljiv brend ovog kraja, a Štrudlafest se od svog početka do danas razvio u najznačajniju gastro manifestaciju u Karlovačkoj żupaniji.

Manifestacija Štrudlafest nastala je kao logičan slijed nakon sada već legendarnog događanja “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa”. Tada je u našem malom mjestu Jaškovo kraj povijesnog grada Ozlja u Karlovačkoj županiji, 6. rujna 2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen je novi Guinnessov rekord. Štrudla je bila dugačka čak 1479,38 m.

Prvi Štrudlafest održan je odmah iduće 2016. godine, a među gostima su tada u Jaškovu bili legendarni Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović, te Josip Abičić, šef kuhinje Milenij hotela iz Opatije. Ponuda štrudli u čitavoj Karlovačkoj županiji predstavljena je kroz Tjedan štrudle Karlovačke županije, a naša teta Marica postala je ponosna ambasadorica štrudle koja je brojnim posjetiteljima festivala prenijela iskustvo sudjelovanja u izradi najduže štrudle na svijetu – Guinness štrudle iz Jaškova.

Štrudlafest je u zadnjih pet godina rastao i razvijao se, slušali smo vaše želje i ideje te smo kreirali ponudu za štrudloljupce željne prave domaće štrudle, tradicijske kuhinje i uživanja na svježem zraku pitoresknog Jaškova i čitavog ozaljskog kraja, pa i šire.

I ove godine na gastro radionicama u sklopu Štrudlafesta možete saznati kako se priprema najpoznatija hrvatska štrudla! Za originalan recept i prezentaciju se brinu naše lokalne ambasadorice štrudle, ali i brojni izlagači koji svake godine rasprodaju štrudle najneobičnijih okusa i punjenja koje ste ikada imali prilike probati! Svoje slikarsko umijeće možete utvrditi ili steći na jedinstvenim “Kist i štrudla” radionicama ili pak na radionici “Moj tanjurić za štrudlu“. Slikanje uz domaću štrudlu u voćnjaku? Zašto ne!

Za sve vas koji volite aktivno provesti svoje vrijeme osmišljene su čak tri slatke Štrudla by bike rute koje možete istražiti i usput bez grižnje savjesti guštati u domaćim štrudlama. Za vas će ih na ruti pripremiti domaćini na OPG-ima kako biste imali ukusnu okrepu. Vožnja na biciklu s pogledom na rijeke, pitoreskne brežuljke, vinograde i voćnjake, a sve to zaslađeno domaćim štrudlama i lokalnim proizvodima – može li bolje? Rute možete istraživati sami ili uz stručno vodstvo.

Ako niste raspoloženi za pedaliranje rezervirajte Štrudlafest piknik košaru, prošetajte do najbolje piknik lokacije i odmarajte u dobrom društvu uz slasne štrudle.

To ni približno nije sve što možete doživjeti u selu štrudle stoga vas pozivamo da istražite sve aktivnosti i sadržaje. Ako ste štrudloljubac – na pravom ste mjestu. Dobro nam došli!

Otkrij posebne akcije i uživaj u slasnim okusima domaće štrudle diljem Karlovačke županije

Istraži 40 restorana i probaj 100 različitih okusa štrudle. Popis restorana, njihove lokacije s brzim linkovima koji vas vode do željenog mjesta te, naravno, ponudu slasnih štrudli pogledajte u nastavku.

Tjedan štrudle

 

Category: Novosti
Share