Reset Password

Vaši rezultati pretrage
10. veljače 2022.

DANI CIKLOTURIZMA 18.05.-20.05.2022. – RASTOKE

Jedina hrvatska konferencija posvećena cikloturizmu ove će godine biti održana u prekrasnim Rastokama u zelenilu šuma i plavetnilu voda koje krase ovaj predivni dio Karlovačke županije.
Kretanje, osim što leži u esenciji fizičkog i psihičkog zdravlja čovjeka, ima sposobnost promijeniti zajednice u kojima živimo, ekonomije u kojima radimo i kreirati nove načine na koje (ne)ostavljamo trag u prirodi. Dani cikloturizma su godišnji skup svih dionika koji svoj rad, talent, iskustvo i strast posvećuju upravo jednom od najomiljenijih oblika kretanja – biciklizmu i to u njegovom temeljnom, ali i turistički, a time i gospodarski, važnom transformativnom obliku.
Dani cikloturizma pokušavaju potaknuti istraživanje mogućnosti kojima bicikl od sredstva prijevoza ili rekreacije, možemo pretvoriti u jedno od rješenja za suočavanje s brojnim društvenim i gospodarskim izazovima, od poboljšanja zdravlja, izgradnje zajednica, ali i postizanje ekonomskog razvoja i stabilnosti.
U srcu Hrvatske nalazi se Karlovačka županija. Među njezinim mnogobrojnim prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnim znamenitostima, istaknuto mjesto zauzimaju Rastoke. Autentično, tradicionalno vodeničarsko naselje, nastalo na mjestu gdje se spajaju bistre i čiste rijeke Slunjčica i Korana jedinstveni su primjer sklada između čovjeka i prirode. Svojom očuvanom i valoriziranom baštinom, ljepotom prirode, snagom vode i zelenilom šuma koje ih okružuju, Rastoke su upravo idealna lokacija za Dane cikloturizma, koji će se u ovom prekrasnom dijelu Karlovačke županije, u Hotel Mirjana & Rastoke održati pod sloganom “Time to go green”.
Izvor i više informacija na: https://danicikloturizma.hr/
Category: Događanja
Share