Reset Password

Vaši rezultati pretrage
2. prosinca 2019.

Dani grada Slunja 2019

Prvi događaji su bili sportskog karaktera, pa je tako 2. kolovoza od 16 sati na prostoru kuglane Šanac u Lumbardeniku održan kuglački turnir, a u 18 sati u prostoru DVD-a Slunj odvila se Sportsko-edukativna manifestacija za djecu ˝Sportski ujedinjeni u zdravlju˝ .

Tom prigodom okupili su se sportski klubovi i udruge s područja grada Slunja: Gradsko društvo Crvenog križa Slunj, DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj sa ciljem da djeci ukažu na aktivnije bavljenje sportom radi zdravijeg načina života od najmanje dobi. Isti dan se održao Humanitarni nogometni turnir na igralištu s umjetnom travom za dječaka Davida Mikšića, te je Slunj opet pokazao veliko💕 kada je u pitanju humanitarna akcija, a svi zaljubljenici u vožnju biciklom sudjelovali su na tradicionalnoj natjecateljskoj biciklijadi koja se održala 03. kolovoza.🚴♀️🤸♀️⚽🎳 Tradicija se u Slunju njeguje i čini turističku ponudu. te se tako 03. i 04. kolovoza održao ˝Izložbeni korzo˝.

U dva dana održan je bogato kulturno-umjetnički i zabavni program. U gradskom parku posjetitelji su mogli uživati u domaćim proizvodima na brojnim štandovima, tradicionalnim plesovima, radionicama za djecu i dramskom programu. Održana je i tradicionalna natjecateljska biciklijada u sklopu Dana grada Slunja. U subotu su na pozornici nastupile dječje folklorne skupine, klapa Slunjanke, mješovita pjevačka skupina Lovor KUD-a Korane, a u nedjelju odrasle folklorne skupine.

U nedjelju je održano i natjecanje u pečenju masnice pod nazivom ˝najmasničar˝ grada Slunja, a prvo mjesto je osvojila Anka Magdić. Svi posjetitelji su mogli kušati ispečene masnice, a grad Slunj je počastio sve prisutne besplatnim grahom. Na prostoru bivše vojarne Kneje glavne zvijezde večeri su bili Tomislav Bralić i ˝Klapa Intrade˝, a nastupili su još ˝Boss band˝, Jure & Filip, Luda noć i stare ploče – festival ˝Vrijeme vinila˝🎶💃🤹♀️🥘 Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u 06:00 krenula je hodnja ˝Putevima Oluje´95˝ od Kamenice do Slunja, te su hrvatski branitelji položili vijenac i upalili svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima.

Isti dan se održala tradicionalna manifestacija ˝Brđanijada˝ u kojoj ste mogli vidjeti mnoštvo zanimljivih igara. Proslava Dana grada Slunja započela je misom zahvalnicom, te je nakon toga održana svečana sjednica Gradskog vijeća u kojoj je potpisana povelja prijateljstva Slunja i Cerne.✍📜

Najbolje trenutke možete pogledati u našoj Facebook galeriji

 

Category: Događanja
Share