Reset Password

Vaši rezultati pretrage

Lov i ribolov

30. listopada 2019. by slrastoke

Zemljopisni položaj, jedinstvena lovna područja i raznolika divljač čine Slunj izrazito atraktivnom destinacijom za lov. Osim specifičnog načina lova karakterističnog za ovo područje, lovni običaji imaju važnu ulogu u očuvanju lovačke tradicije.

Čvrsta opredijeljenost lovaca za njegovanje iste ogleda se u održavanju Lovno-športskih igara koje se tradicionalno održavaju svake godine počevši od 2000. Neke od disciplina u kojima se lovci mogu okušati su ciljanje puškom risanicom, kuhanje lovačkog gulaša, bacanje kamena s ramena i potezanje užeta.

Lovni ured Slunj obuhvaća LD Sokol, LD Korana, LD Trčka, LD Kuna, LD Medvjed, LD Golub i braniteljska zadruga Slovinje.

Istinski zaljubljenici u ribolov reći će vam da ribolov nije samo hobi već nešto puno više od puke razbibrige. Ribolov je prvenstveno briga o prirodi, vodi i ono najvažnije, ribama. Uz mnoštvo voda Karlovačka županija je među najprivlačnijim odredištima ribolovnog turizma u Hrvatskoj. Ribolov je ovdje spoj užitka u ribolovu i prirodnom okruženju.

Za upravljanje rijekama Slunjčicom, Koranom, Mrežnicom i Glinom ovlašteno je Športsko ribolovno društvo “Slunjčica”
(+385 98 659 506).

 

 

 

 

 

 

PRAVILA:
– ribolovac mora posjedovati važeću dozvolu za ribolov (dozvole se mogu kupiti na ulazu broj 3 u Rastoke)
– nije dozvoljeno koristiti drugu vrstu ribe kao mamac
– nije dozvoljeno loviti ribu nedopuštenim sredstvima: eksplozivom, podvodnom puškom, mrežom ili opremom koja nije propisana
– u vodama u kojim obitavaju salmonidne vrste riba zabranjeni su prirodni mamci
– ribe ulovljene u rekreacijsko športskom ribolovu ne smiju se stavljati u promet

Radi očuvanja ribljeg fonda na rijeci Slunjčici u dužini od 1,5 kilometara i na rijeci Mrežnici na snazi je režim – ulovi i pusti.